dilluns, 31 de març del 2014

CHAMONIX - ZERMATT 2a ETAPA

Cabane du Trient - Cabane de Valsorey
Temps total: 7'45 
Distància: 20,20 km.
Desnivell: +1.620m -1.840m
Altitud màxima: 3.165m

Sortim del refugi una mica abans de les 07:00 del matí i comencem la baixada pel glaciar du Trient ben enganxats a la part dreta per evitar les esquerdes, que en aquesta època estan bastant tapades. Continuarem en tendència a la dreta fins que divisem el coll de Ecandies on ens dirigirem al seu peu en una lleugera diagonal. Un cop allà treiem pells, posem grampons i comencem a pujar l'empinada canal, per sorpresa nostra ens trobem una corda fixa que ens facilita l'ascens fins al coll. 
Un cop a dalt calçem esquís i divisem els 8km que ens esperen de baixada per la vall d'Arpette que malauradament es converteixen en una tortuosa baixada ja que fa 10 dies que no hi neva i la neu està regelada. Arribem a Champex decepcionats i emprenyats per la calitat de la neu i pugem al taxi que ens deixarà a la bifurcació del camí de Valsorey amb 120e menys a la nostra butxaca.
Tornem a posar pells  i caminem un troç a peu amb els esquís a l'espatlla per falta de neu. Anirem progressant fins al fons d'una vall on es veu a sobre nostra el refugi de Velan, just aquí nosaltres anirem a l'esquerre per una espècie d' encaix on el final hi ha una pala que quan en sortim veurem  a sobre unes roques el refugi. Només ens restarà accedir-hi progressant per una llarga pala.
Aquest dia feia una calor increïble, i se'ns va acabar l'aigua als tres, a mi particularment que anava l'últim s'em va acabar just abans de començar la pala que porta al refugi, una pala que deu fer uns 700 metres de desnivell i que es fa molt llarga . Arribem al refugi i ens bevem la birra del dia, els hi comentem que demà volem anar a Vignettes i ens miren amb cara de sorpresa....long day, long way. jeje...
Val a dir que el refugi és el més alpí de tots ja que la ruta del plateau du colouir no la fa tanta gent i el refu no està massificat com en altres rutes més assequibles.

Baixant el glaciar de Trient

Glaciar de Trient

Col du Ecandies

Asecenció al col de Ecandies


Sortint del coll

Venim d'allà dalt de tot.

Camí cap a valsorey

Un dia que sol va apretar molt !!


Pujant l'interminable pala del refugi sense aigua

Cabane du Valsorey i el Mont Blanc al fons.





Ens va costar de dormir pensant en el que ens venia demà...el plateau du colouir, 50º.



INFORMACIÓ ÚTIL

1 ETAPA 

3 ETAPA  

4 ETAPA